miercuri, 30 martie 2011

Salina Marea Neagra

Ieri am fost la prima sedinta la salina de suprafata din Constanta.

Stiam despre existenta ei inca de la inaugurare, di 2009, insa abia relativ foarte recent am auzit ca apartine unei cunostinte (constat inca odata ce mica e lumea) si de astazi am inceput sa merg impreuna cu Pupicu.

Datorita astmului meu alergic aveam de multa vreme recomandarea de a merge la salina insa nu m-am indurat pur si simplu sa dau o caruta de bani pentru a merge la Praid, am preferat sa mergem de exemplu cu mult mai putini bani in Bulgaria. Stiu, sanatatea, bla, bla... insa mi se pare rusinos sa fie mai ieftin un concediu de agrement in alta tara decat o cura balneara in tara ta natala... Niciodata nu o sa avem noi turism dezvoltat in stilul acesta dar asta e deja alta poveste.

Revenind la salina din Constanta, am primit  un abonament cadou pentru mine si copil si ieri ne-am dus la prima sedinta. Eram foarte curioasa daca al meu copilavea sa aiba rabdare insa nu am avut niciun fel de probleme. Erau mai multi copii cu care s-a jucat, aveau acolo jucarii si carti.

Adultii au la dispoziţie reviste, ziare, jocuri de table si radio. Televizor nu, intrucat emite radiatii, mi s-a explicat.

Locul e intim si creat cu aspect rustic, ceva mai mic decat imi facusem impresia din fotografii, insa practic nu ar avea de de ce sa fie mai mare. Este placut, nu este frig, sunt 19-22 grade, sunt masute, banci, chiar paturi cu cuverturi de asemenea rustice, pe care te poti relaxa la orizontala.



Mi s-a explicat ca pentru a avea efect, tratamentul trebuie urmat minim 10 zile. Dupa o sedinta se recomanda ca vreme de 30 de minute sa nu se bea si sa nu se manance nimic. Si se atrage atentia ca dupa cateva sedinte este posibil sa apara feomene precum tuse, expectoratii si rinoree, semn ca se elibereaza caile respiratorii. Sper din tot sufletul sa aiba efect si asupra noastra.

In primele minute nu am simtit absolut nimic, insa pe urma am inceput sa simt sarea, e o senzatie foarte placuta. Abia astept sa continuam.

Intr-un pliant de acolo am citit ca salinoterapia pe langa efectele clasice cunoscute contribuie si la reducerea stresului. Recunosc ca in privinta asta am simtit efectele imediat, m-am simtit tare bine.

Salina se afla pe strada Chiliei la nr. 20. Amanunte, program si tarife puteti citi si pe www.salinaconstanta.ro

sâmbătă, 19 martie 2011

The Notebook

Aseara m-am umflat de plans, pentru a nu mai stiu cata oara. Dar rau de tot. In seara aceasta au dat pe Acasa filmul meu de suflet, Jurnalul (The Notebook). L-am vazut de nu stiu cate ori si de fiecare data cand il revad sunt convinsa ca de data aceasta nu am sa mai plang, fiindca deja stiu fiecare scena si replica in parte, practic nu mai e nimic nou, nu mai are cum sa fie ceva care sa ma ia prin surprindere. Cu toate acestea, de fiecare data fac exact la fel, plang in nestire, fara sa ma pot controla. Nu cateva lacrimi, acolo, plans cu sughituri cu tot sufletul meu pe tava.

De felul meu nu imi plac filmele romantice, as spune de fapt exact contrariul, insa filmul acesta face exceptie de la regula, probabil tocmai ca sa o confirme. Pana acum nu a existat niciun film care sa imi atinga atatea corzi sensibile deodata, care sa ma faca sa vibrez atat de profund si care sa ma marcheze atat de mult prin tot ceea ce inseamna pentru mine si prin felul in care se pliaza pe absolut tot ceea ce inseamna EU. Nu pot explica in cuvinte.



Multi l-ar putea considera o banala poveste de dragoste, cum sunt atatea, poate (sigur) unele mult mai reusite. Insa ceea ce se ascunde in spatele acesteia - sau mai bine spus ceea ce gasesc EU ascuns in spatele acesteia - ma copleseste de fiecare data.

Sa nu va repeziti sa il vedeti crezand ca e un film profund, cu sensuri ascunse, filosofice, s-ar putea sa fiti grozav de dezamagiti si sa va indoiti serios de gusturile mele. Cel mai probabil veti zambi ingaduitor si vi se va parea un siropel de capsunele bine realizat, un mod placut de a petrece o seara. Probabil persoanele mai emotive vor varsa o lacrima, dupa care nici nu se vor mai gandi sa-l revada.

Eu sunt singura care reactioneaza asa. Si tocmai de aceea am scris, fiindca inca sunt sub impactul revederii lui.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...