marți, 22 februarie 2011

Eroare judiciară

Am mai scris ca am citit Barbati care urasc femeile, de Stieg Larsson. Am citit si mi-a placut, imi plac foarte mult romanele politiste bine scrise.

De cand a inceput sa apara la Gazeta Sporturilor Seria Neagra, in fiecare miercuri imi cumpar cate un volum si il citesc pana in urmatoarea miercuri, cand apare volumul urmator. Sceptica la inceput, intrucat pana acum, cu prea putine exceptii, nu prea am avut contact cu literatura nordica, astept cu nerabdare miercurea sa imi iau portia de bucurie, intrucat lectura a fost si a ramas pe locul intai printre pasiunile mele.

Chiar nu ma asteptam sa ma prinda atat de tare. Mai ales ca initial nici nu am vrut sa mi le cumpar, am cedat de dragul amabilitatii doamnei de la chioscul de unde imi cumpar ziarele, care imi pusese primul volum deoparte, stiind ca imi cumparasem de la ea si Milenium.


Primele doua carti aparute pana acum, Printesa Gheturilor si Explozii in Stockholm mi-au placut foarte mult. Aveau de toate, tot ceea ce trebuie sa cuprinda o carte pentru a ma absorbi si a o citi cu placere. Printesa Gheturilor, cel putin, m-a captivat atat de tare, incat nu am lasat-o din mana pana la ora 4.30 dimineata cand am ajuns la ultima pagina.

Cea de-a treia aparitie, in schimb, Eroare judiciara, m-a terminat psihic si cu toate ca am ajuns la pagina 150 inca ma gandesc daca sa o citesc pana la capat sau nu.


Este vorba despre un criminal in serie care rapeste copiii, ii ucide si apoi trimite trupul mamelor acestora insotit de un bilet pe care scrie "Ai primit ceea ce ai meritat". Prima scena in care o mama isi gaseste baietelul de cinci ani mort dupa ce traise vreme de mai multe zile cosmarul de a-l sti rapit, este cumplita. Mi-au dat lacrimile nu o data pe parcursul lecturii. Este ingrozitor subiectul, cu atat mai mult cu cat este foarte bine scrisa cartea, de cineva care chiar simte si inca odata realizez cat de sensibila am devenit de cand sunt mama la tot ce are legatura cu copiii si cu starea de bine a acestora. Ma uimesc pe mine insami cand vad cat de mult ma transpun in situatii care nu au nicio legatura cu mine, la urma urmei. Si imi dau seama ca maternitatea m-a facut pe cat de puternica, pe atat de ingrozitor de slaba.

Revenind insa la colectia scoasa de Gazeta Sporturilor, daca va place lectura si genul politist, merita sa o achizitionati.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...